2012-10-24 15:02:42• hírek • Póti Orsolya

Diákok emlékeztek az '56-os forradalomra

„Mert ez nagyon furcsa Karácsony: A magyar nép lóg most a fákon..." - hangzottak el a Márai-sorok annak az emlékműsornak a keretében, amelyet a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai mutattak be október 24-én.

Diákok és tanárok gyűltek össze október 24-én, szerda délután a Református Gimnázium dísztermében azért, hogy együtt emlékezzenek az 1956-os forradalom eseményeire. A közönség a gimnázium VIII. osztályos diákjainak előadását láthatta, amelyet Szilágyi Éva magyar tanárnő segítségével vittek színpadra.

Az előadás tulajdonképpen egy történelmi áttekintés volt, amelyet híres költők és írók idézetei, Nagy Imre miniszterelnök beszéde, valamint egy képekben gazdag PowerPoint-bemutató tett még érdekesebbé. Olyan írótól idéztek, mint Molnár Ferenc és elhangzott Márai Sándor „Mennyből az angyal" című verse is.

Az előadást Szilágyi Éva rövid beszéde zárta, aki megköszönte a megemlékezésen résztvevő diákok és tanárok jelenlétét, és megígérte, a jövő évi emlékműsort a következő tanév nyolcadikosai mutatják majd be.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: